Победителите на Оскари 2020: Рене Зелуегър, Хоакин Финикс, Брад Пит и още

“Холивудските ветерани” оглавиха списъка с победителите на снощните награди “Оскар”.

Призът в категория най-добър актьор в главна роля очаквано отиде при Хоакин Финикс за “Жокера”.

Негова конкуренция в категорията тази година бяха Антонио Бандерас – за ролята на Салвадор Мало в “Болка и величие”, Леонардо ди Каприо – за “Имало едно време в Холивуд”, Адам Драйвър (“Брачна история”), и Джонатан Прайс (за ролята му на кардинал Хорхе Марио Берголио в “Двамата папи”).

Оскари 2020: Без уау-момент на червения килим

За най-добра главна женска роля статуетката получи Рене Зелуегър.

Рене бе наградена за своето превъплъщение в образа на Джуди Гарланд в лентата “Джуди”. За Оскара тя успя да пребори Синтия Ериво (“Хариет”), Скарлет Йохансон (Брачна история”), Сърша Ронан (“Малки жени”) и Шарлийз Терон (“Бомба със закъснител”).

За поддържаща мъжка роля наградата взе Брад Пит, звезда в последния филм на Тарантино “Имало едно време в Холивуд”.

Съперници на Брад бяха изключително силни актьори – Том Ханкс за “Хубав ден в квартала”, Антъни Хопкинс за “Двамата папи”, Ал Пачино за “Ирландецът” и Джо Пеши, също за “Ирландецът”.

В категорията най-добра женска поддържаща роля отличена беше Лора Дърн (“Бомба със закъснител”). Това е първият “Оскар” в нейната кариера.

За най-добър филм на 92-рите награди “Оскар” бе обявена черната комедия “Паразит”. Той спечели и наградите и за най-добър международен филм и за оригинален сценарий.

Военният филм “1917”, който бе смятан за един от най-силните претенденти на тази церемония, спечели три статуетки. Лентата получи наградите за кинематография, визуални ефекти и звуково миксиране.

“Джоджо Заека” спечели Оскара за най-добър адаптиран сценарий.

 

 

 

Popular