“Петя на моята Петя” е новият филм в списъка “задължителни за гледане”

Тази седмица бе дългоочакваната премиера на филма.

Каква е цената да бъдеш различен? И колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? Тези и още много други въпроси поставя последният хитов филм от българското кино – “Петя на моята Петя”.

Проектът, вдъхновен от 60-годишнината от творчеството на забележителната Петя Дубарова, дебютира по кината на 21 януари, а първите реакции на зрителите описват филма като забележителен, емоционален и задължителен за гледане.

“Доскоро бе планирано филмът да излезе във връзка с 40-ата година от нейната кончина, а ще е на екрана на 60-ата годишнина от рождението й. Може би Петя Дубарова е искала да празнуваме живота, а не загубата й. Тя е вдъхновяваща личност”, споделя Албена Павлова, която е сред звездите, включили се във филма.

На екрана освен нея виждаме редица познати лица – Юлиан Вергов, Орлин Павлов и още. В главната роля на Петя срещаме младият талант Александра Костова, а образът на Петя Дубарова е изигран от Алиса Атанасова. Филмът е дело на режисьора и актьор Александър Косев, който познаваме от многото му проекти като “Откраднат живот”, “Кантора Митрани”  и хитовата комедия “Столичани в повече”.

“Петя на моята Петя” действа като предизвикателство към поставените норми днес и като отворена врата към изкуството и поезията, която наравно приветства всички поколения – каним ви да го гледате и вие.