Песен на Дейвид Боуи озвучава сериал

Големият хит на покойния Дейвид Боуи от последния му албум – Blackstar, ще прозвучи със старта на сериала “Последните пантери”, чиято премиера е на 19 април по FOX Crime.

Парчето е включено в едноименния последен албум на легендарния музикант и е първото, създадено от него в последните две десетилетия.

Режисьорът на сагата – Йохан Ренк, разкрива, че той лично е поканил Боуи да напише музиката. “Искахме да заложим на икона, на емблематичен европеец. И в главите ни веднага изскочи името на Дейвид”, казва шведът, който навремето също е бил музикант. Той е режисирал клипове на звезди от ранга на Мадона, Крис Корнел, Кайли Миноуг, Роби Уилямс, All Saints и Бионсе. Освен това, той режисира епизоди от сериалите “Живите мъртви” и “В обувките на Сатаната”.

Боуи и Ренк се срещат в Ню Йорк, за да обсъдят композицията към сериала. Двамата дискутират не само сценария на сериала, а също тъмната страна на Европа, библейските аспекти на човешката същност и дори демоните от картините на Йеронимус Бош. Накрая Дейвид разкрива, че музиката, по която работи в момента идеално ще пасне на тематиката, засегната в сериала.

“Бях изумен от щедростта на Дейвид. Още не мога да повярвам какво се случи. Да имаме негова песен в сериала е привилегия и сбъдната мечта”, казва шведът, който по-късно е поканен да режисира видеото към предсмъртния хит на Бауи – Lazarus.