Пенелопе Крус е Донатела Версаче в “Убийството на Джани Версаче”

След като в края на 2016 г. стана ясно, че Раян Мърфи ще посвети третия сезон на “Американска криминална история” на убийството на Джани Версаче, всички си задавахме един въпрос – кой ще изиграе Донатела?

И макар Лейди Гага да беше спрягана за фаворит за ролята, създателите на криминалната поредица изненадаха всички, като избраха Пенелопе Крус.

Горещата испанка вече работи по проекта, а сега получаваме и първи поглед към нейното превъплъщение, благодарение на списание Entertainment Weekly. В кадъра Пенелопе позира край басейна на вила Каса Касурина – имението на Версаче в Маями, в което Джани е живял, а по-късно е бил убит. Част от сериала е сниман в имението, в което днес се помещават ресторанти и апартаменти.

Джани Версаче е убит през 1997 г. от серийния убиец Андрю Кънанан. В рамките на няколко месеца той извършва общо пет убийства. Осем дни по-късно Кънанън се самоубива, а трупът му е намерен в навес за лодки. За отправна точка сценаристите на сериала ще използват книгата Vulgar Favors на журналиста от Vanity Fair Маурийн Орт.

“Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история” е третият сезон на сериала, създаден от Раян Мърфи. Първият, разказващ за делото срещу О Джей Симпсън, се превърна в хит и получи множество номинации и награди, включително “Златен Глобус” и “Еми”. Вторият пък ще разказва за Ню Орлиънс след урагана Катрина и в момента по него също се работи,