Първо Кит Харингтън, а сега и… Джейсън Момоа

Джейсън Момоа махна брадата си, с която го свързвахме в най-известните му роли в последните 7 години. Той засне целия процес пред камера и обясни защо го прави.

Бихме си помислили, че страничен ефект от края на “Игра на тронове” е, че актьорите, които са имали бради години наред, решават да я махнат изведнъж. Първи беше Кит Харингтън, а сега и Джейсън Момоа, но той го направи с много по-различна цел.

В 4-минутното видео, на което виждаме как актьорът бръсне брадата си, той обяснява точната причина. Момоа използва драстичната промяна, за да привлече внимание върху най-важната кауза според него – спасяването на планетата.

Затова и избира да го направи точно сега, малко преди Деня на Земята. Звездата апелира да спрем да използваме бутилки от пластмаса и вместо това да се насочим към специални кенчета, които напълно се разграждат за 60 дни.

Видеото е заснето навън, на красиво място, но за съжаление замърсено.

Така Момоа си каза сбогом с героите на Аквамен, Дрого, Деклан и Баба Вос за добра кауза и го поздравяваме за решението му. А колкото до крайния резултат – макар и да сме сигурни, че брадата ще ни липсва, дори така Джейсън ни харесва.

Вижте го в клипчето и преценете за себе си и вие.

Дойдохме, видяхме, онемяхме: Джейсън Момоа!

Игра на тронове: Звездите на премиерата на Сезон 8