Първият български филм в Netflix вече е факт

Можем да очакваме и още български продукции в селекцията на Netflix.

Петък вечер се задава, с нея и уикенда. Тези, които са планирали да си направят домашно кино в следващите дни, ще останат изненадани, разглеждайки каталога на Netflix. За първи път в него попада и българско заглавие.

Филмът е “Завръщане”, чиято премиера на българското кино гледахме в края на 2019-та. Сега, година и половина по-късно, лентата може да бъде гледана по цял свят, благодарение на стрийминг платформата.

“Завръщане” завладя българските кина

Лентата е продуцирана от Ники Илиев, Башар Рахал и Богомил Грозев от “Силвър лайт пикчърс“.

Сюжетът се върти около четирима стари приятели, които съдбата среща в родния Пловдив, 25 години от последния път, в който са се видели. Оттам трима от тях се забъркват в любовен триъгълник, преплитат ги забавни случки и в историята им възникват неочаквани обрати.

Идеята за проекта е дошла първоначално от Башар Рахал. Той споделя, че темата за завръщането към родния дом е важна за него и винаги е искал да направи емоционален филм, свързан с тази сюжетна линия. Ники Илиев пък добавя темите за приятелството и живота на българите извън страната.

Орлин Павлов и Михаела Филева с дует за филма “Завръщане”

63 дни след първия им разговор, сценарият на филма се пренася на снимачната площадка. А само 5 месеца след старта на снимките, романтичната комедия се прожектира на екраните.

Мария Бакалова с първа корица на списание