Откриха рак на съпругата на Том Ханкс

Откриха рак на съпругата на холивудския актьор Том Ханкс – актрисата Рита Уилсън, която по бащина линия е българка.

Тя наскоро е била диагностицирана с тежката дианоза рак на гърдата и се е наложило да се подложи на двойна мастектомия и реконструкция на бюста.
Пред сп. People Рита e споделила, че е благословена с любовта и подкрепата на съпруга си, приятелите, семейството и лекарите, които са спасили живота ѝ. Въпреки тежката операция, която е била миналата седмица, актрисата смята съвсем скоро да се завърне на работа.Трябваше да спра да играя в мюзикъла “Риба в мрака” заради здравословни проблеми“, признава Уилсън. Тя ще се завърне на сцената на Бродуей на 5 май.
Лекарите са категорични, че съпругата на Том Ханкс ще се възстанови напълно, тъй като ракът е открит в ранна фаза. Смата Уилсън признава, че редовно следяла здравословното си състояние, защото вече е била наясно, че е носител на гена BRCA1, което означава, че вероятността да развие онкологично заболяване е над 80%. 
Актрисата се е подложила на две хирургически биопсии, но не са били открити признаци за рак. Тя все пак отишла и при друг специалист и двамата други лекари са диагностицирали инвазивен лобуларен карцином. “Споделям всичко това, за да знаят другите, че второто мнение е жизненоважно за здравето“, казва Рита Уилсън.

Същата интервенция претърпя и Анджелина Джоли, която преди две години отстрани и двете си гърди. През 2013 г. и поп дивата Анастейша трябваше да се подложи на такава операция. Джоли обаче продължи с тежките интервенции, защото е носителка на гена BRCA1. Преди месец се наложи да й бъдат премахнати яйчниците и матката.

Снимки: Profimedia