Отиде си Нелсън Елис, звезда от “Истинска кръв”

Актьорът Нелсън Елис, изиграл ролята на Лафайет в култовия сериал на HBO “Истинска кръв”, е починал, съобщават медиите зад Океана. 

Новината е потвърдена от мениджъра на звездата Емили Герсън Сайнс. “Нелсън си отиде след усложнения, причинени от сърдечна недостатъчност,” казва тя в изявление пред The Hollywood Reporter. “Той беше голям талант и неговите думи и присъствие завинаги ще ни липсват.”

39-годишният актьор става известен, благодарение на колоритния си персонаж в “Истинска кръв”. В книгите, на които е базиран сериала, Лафайет умира, но продуцентите решават да задържът Елис през всичките седем сезона. Причината е любовта на феновете към неговото изпълнение. Последно го гледахме и в “Елементарно, Уотсън!” – поредната екранизация за Шерлок Холмс.

Колегите му от сериала на HBO бяха сред първите, изразили скръбта си в социалните мрежи. Ана Пакуин, която изигра ролята на Суки Стакхаус, написа: “За мен беше привилегия да работя с феноменално талантливия и мил Нелсън. Покрусена съм от неговата смърт.” Съпругът на Ана и екранен партьор Стивън Мойер (Бил Комптън), пише: “Нелсън Елис беше наистина забележителен. Брилянтен, харизматичен, интелигентен. Това е истинска трагедия.” Към тях с послания в Twitter се присъединиха още Джо Манганиело, Сам Трамел, Ана Камп и куп други актьори от “Истинска кръв”.

Снимки: Profimedia