Оскар де ла Рента почина на 82 години

Модният свят загуби още една от своите легенди!

Един от най-влиятелните и известни дизайнери Оскар де ла Рента почина в понеделник на 82 години.

Според “Ню Йорк таймс” той е починал след усложнения, причинени от рак.

Де ла Рента става известен през 60-те години, когато започва да облича Жаклин Кенеди. Тогава той основава своя компания в Ню Йорк през 1965г. Освен от редица първи дами на САЩ, неговите тоалети са избирани и от куп холивудски знаменитости.

Последното по-известно негово произведение е сватбената рокля на Амал Клуни, която избра именно негов модел за венчавката си с Джордж Клуни във Венеция миналия месец.

Дизайнерът бе близък приятел с главната редакторка на нюйоркското списание Vogue Ана Уинтур и с актрисата Сара Джесика Паркър.

“Колко е тъжно, че изгубихме такава легенда. Оскар де ла Рента, благодаря ти за красотата и вдъхновението, които споделяше с нас”, написа Нина Гарсия, творчески директор на Marie Claire.

Наскоро Де ла Рента назначи и бившия креативен директор на Nina Ricci – Питър Копинг, на същата позиция на своята марка. С това дизайнерът изненада целия моден свят, тъй като досега той изцяло се занимаваше с бранда. Явно здравословното му състояние вече е било влошено и това го е подтикнало да вземе това решение.
Съветите на Оскар Де Ла Рента към всяка жена
Ексклузивни детайли от сватбата на Джордж и Амал!