Оправдаха преследвача на Гуинет Полтроу

Оправдаха мъжа, който от 17 години преследва актрисата Гуинет Полтроу.

Съдът в Лос Анджелис отсъди, че 66-годишният Данте Соу не е направил нищо нередно спрямо блондинката. Според съдебните заседатели неговата постъпка не е правилна, но „не трябва да се приравнява към категорията на тежките престъпления”.

Актрисата за първи път актрисата подава официлно оплакване срещу мъжа през 1999 г. Тогава той й изпраща куп снимки с порнография и секс играчки, придружени с писма, в които Данте й обяснява какво иска да прави с нея.

Година по-късно съдът признава, че той има психически отклонения и затова е невинен. Той обаче е изпратен да се лекува в специализирана психиатрична клиника. До 2015-та той е изпратил още десетки писма до Полтроу, в които разкривал намерението си да се ожени за него и я молел да му прости за , които той ѝ причинил.

През 2015 г. той е арестуван отново, а актрисата го даде на съд. „Не исках да я обидя, нямам желание да я безпокоя“, обяснил Данте пред съда. Гуинет обаче обясни пред съдията, че се страхува за живота си, както и за безопасността на своите деца. Въпреки това, Данте бе оправдан.