Оливие Рустейн с първи емоционален разказ за експлозията в дома му

Миналата година дизайнерът на Balmain е претърпял сериозни изгаряния след експлозия с камината в дома му.

След представянето на още една поредна успешна модна колекция, Оливие Рустейн най-сетне разкри повече за това, което я е вдъхновило – желанието за свобода, което е настъпило след година, прекарана в опити да се възстанови от експлозията в дома му.

Със снимка, направена малко след инцидента, 36-годишният дизайнер споделя, че през 2020г. експлозия с камина, го е оставила с множество изгаряния по тялото.

“Направих всичко, за да прикрия историята си от възможно най-много хора и крих тайната от екипите и приятелите си твърде дълго. Ако трябва да бъда честен, не съм сигурен защо бях толкова засрамен от това – може би обсебването по перфектното, което придружава света на модата, и може би заради собствените си несигурности”, пише в описанието под публикацията Рустейн.

В разказа си допълва, че въпреки трудното възстановяване, той не спрял да работи, криейки белезите с шалове, дълги ръкави и пуловери с поло.

Днес, за щастие, Оливие се е възстановил и е готов за новата страница от живота си, зареден с повече вдъхновение от всякога. А точно това видяхме и в последната му колекция.

Разгледайте акценти от нея тук: Моден бунт и сексапил от Balmain