Оливия Нютън-Джон се бори с рака за трети път

Звездата от “Брилянтин” Оливия Нютън-Джон разкри, че е диагностицирана за трети път с рак.

Актрисата обаче е категорична, че и този път ще се справи с болестта и ще излезе от битката по-силна от всякога. “Аз вярвам, че ще победя и това е моята цел”, казва тя.

6 навика, които увеличават риска от рак на гърдата

Оливия разкрива, че освен процедури на химиотерапия, залага и на натурални лекарства, както и на марихуана, които облекчават болката и е категорична, че й помагат повече от традиционното лечение. Ето защо призовава  Австралия да приеме закона за легализирането на марихуаната с медицински цел, както е в САЩ, където Нютън-Джон в момента живее. “Мечтата ми е, че скоро в Австралия пациенти болни от рак ще имат достъп до медицинската марихуана”, заявява актрисата.

Нютън-Джон веднъж се пребори с диагнозата рак на гърдата през 1992 г., но през 2013 г. разкри, че болестта се е завърнала. След нова успешна битка, днес отново й се налага да се изправи срещу чумата на века. Новата диагноза е рак на гърдата в 4-та фаза, който има разсейка в гръбнака.

Симптоми на рак на гърдата, които много жени пренебрегват

“Аз към една от милионите, които водят тази битка. Не, не е битка… в това пътешествие. Много хора виждат това като битка и както и да изберете да го виждате, това е ваша привилегия. Аз го виждам, като част от мисията ми”, разкри актрисата в емоционално интервю за “Sunday Night”.