Официално е! Меган Маркъл и принц Хари се сгодиха

Дворецът Кенсингтън съобщи новината, че принц Хари и Меган Маркъл са се сгодили.

В официалното изявление е обявено, че двамата са се сгодили “по-рано този месец” и планират сватбата за следващата година.

Съобщението гласи: “Негово кралско височество принцът на Уелс има удоволствието да обяви годежа на принц Хари и госпожица Меган Маркъл.

Сватбата ще се състои през пролетта на 2018 г. Допълнителни подробности за сватбата ще бъдат обявени впоследствие.

Негово кралско височество и госпожица Маркъл се сгодиха в Лондон по-рано този месец. Принц Хари е информирал Нейно Величество Кралицата и други близки членове на семейството си.

Двойката ще живее в Нотингам Вилас в двореца Кенсингтън,” гласи част от обявлението.

Хари е получил и одобрението и благословията на родителите на Меган. Томас Маркъл и Дориа Рагланд заявиха в съвместно изявление, че са много щастливи за Меган и Хари. “Нашата дъщеря винаги е била мил, добър и любящ човек, а Хари притежава същите качества. Пожелаваме им живот, пълен с щастие,” коментираха родителите на Меган.

“Много се радваме за Хари и Меган. Беше страхотно да я опознаем и да видим колко щастлив е Хари, когато са заедно”, коментираха принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Хари и Меган са заедно от 16 месеца. Двамата се срещат в Лондон, благодарение на общи приятели. През септември 2017 г. Маркъл говори за първи път публично за връзката си с принца, като заяви, че са “наистина щастливи и влюбени”. Това ще е втори брак за Меган Маркъл. Актрисата беше омъжена за продуцента Тревър Енгелсън от 2011 до 2014 година.