Очарователно: Кралицата празнува рожден ден с внуците

Елизабет II празнува 90-тия си рожден ден днес и по този повод от Бъкингамския дворец споделиха очарователен кадър с най-малките членове на Кралската фамилия.

На снимката кралицата позира заедно с малките принц и принцеса Джордж и Шарлът, децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям, като малката красавица е седнала в скута на прабаба си. Около тях са още децата на принц Едуард – Джеймс и лейди Луиз Алис Елизабет, внучетата на дъщерята на Кралицата – принцеса Ан – Савана, Айла и Миа.

Другите два кадъра са на кралицата с нейната скъпа дъщеря – принцеса Ан и с любимите й кучета. Портретите са дело на прочутата фотографка Ани Лейбовиц и са направени в двореца Уиндзор. “Кралицата искаше портрет с най-младите членове на семейството”, обяснява Лейбовиц.

“Когато ги направихме беше ведър, спокоен следобед, изпълнен с много приятни емоции. Всички родители помагаха, за да направя точния портрет – класическа композиция, като портретите на великите майстори, но с модерен привкус.”

Кралицата по традиция празнува два пъти рождения си ден – в деня, когато се е появила на бял свят, и в рамките на официална церемония през юни, честваща възкачването й на престола.

Според изданието Globe, в деня на своята 90-годишнина тя ще предаде короната на своя наследник. Престолът ще се падне не на сина й – принц Чарлз, а на внука й – принц Уилям. По данни на Globe, Елизабет II ще се оттегли официално на 31 август тази година.