Обявиха номинациите за наградите SAG: Кои попаднаха в списъка и кои бяха пропуснати

Гилдията на актьорите обяви кои проекти и артисти ще се борят за тазгодишните статуетки.

Номинациите прочетоха Ванеса Хъджинс и Росарио Доусън с видео, публикувано в социалните мрежи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAG Awards (@sagawards)

“House of Gucci” и “Power of the Dog” са с най-много номинации във водещите категории, а “Squid Game” направи история с цели четири номинации.

В най-големите категории надпреварата ще бъде голяма. За най-добър актьор в главна роля ще се борят Хавиер Бардем, Бенедикт Къмбърбач, Андрю Гарфийлд, Уил Смит и Дензъл Уошингтън, а сред жените в една категория се изправят Оливия Колман, Лейди Гага, Дженифър Хъдсън, Никол Кидман и Джесика Частейн.

Същевременно Бен Афлек, Брадли Купър и Джаред Лето ще се състезават в една категория, заедно с Трой Коцур и Коди Смит-Макфий за най-добра поддържаща роля сред мъжете, а сред жените за еквивалентната награда ще се борят Кейт Бланшет, Кристен Дънст, Рут Нега, Катрина Балф и Ариана ДеБоз.

“House of Gucci”, “Belfast”, “CODA”, “King Richard” и “Don’t Look Up” пък са номинираните за водещата награда за най-добър актьорски състав сред филмовите проекти.

Освен обявените номинации силно обсъждани бяха и номинациите, които всички очаквахме, но не видяхме в избора на критиците – най-ярък пример от тях е играта на Кристен Стюърт в “Spencer”.