Обвиниха Анджелина Джоли в расизъм

Обвиниха Анджелина Джоли в расизъм заради новия й филм Unbroken.

Активисти на японското националистическо Дружество за разпространение на исторически факти се вдигнаха срещу американската актриса и кинорежисьор. Причина за тяхното недоволство са някои сцени за Втората световна война, които са заснети в лентата.

Активистите заявяват, че показаните в лентата издевателства на японски войници над американски военнопленници нямат нищо общо с действителността, а се основават единствено на расови предразсъдъци.

От дружеството дори вече имат петиция, която иска филма да бъде забранен в Япония. Те стигат и по-далеч в исканията си – изпълнителят на една от главните роли, актьорът и музикант Мияви да бъде обявен за персона нон грата в страната. Под петицията вече са се подписали над 8000 души.

Това е вторият филм на Джоли като режисьор. В него е пресъздадена историята на американския атлет Луис Замперини, лейтенант в американските ВВС. През Втората световна война той попада в плен на японците, а по-късно твърди в книга, че те са измъчвали пленниците и са правили с тях медицински експерименти. В книгата му са описани и някои случаи на ритуален канибализъм, които са включени в лентата.

Любов като на кино: Брад Пит и Анджелина Джоли
Най-стилните моменти на Брад и Анджелина
Всички обичат Джоли: 15-те най-добри визии на актрисата през годините