Обвиниха Адел, че е откраднала песента Hello

Новата песен на Адел – Hello, за броени часове се превърна в истински хит. Сега обаче тя бе обвинена, че е изплагиатствала парчето.

Запознати разкриват, че парчето на червенокосата певица много напомня на песента Martha на американския певец и композитор Том Уейтс oт 1973 година, пише в. Daily Mail.
Експерти посочват, че Адел е заимствала не само мелодията, но и част от стиховете на Уейтс. И макар те да не са идентични, сюжетната линия се припокрива. В Martha мъж се обажда на своята бивша любима и я пита “Нello,hello there, is this Martha?”, докато е Hello Адел звъни на бившия си и започва “Hello, hello it’s me!”. Интересен факт е и, че Адел не веднъж е признавала, че се е вдъхновявала от музиката на Том Уейтс.

Именно с Hello Адел се завърна на музикалната сцена след 4-годишна пауза и ако тя е изплагиатствана, това ще бъде грандиозен скандал. Парчето счупи рекордите за отрицателно време. Само за дебютната си седмица то е било свалено 1,1 милиона пъти срещу заплащане в САЩ. Клипът към него пък е гледан над 200 милиона пъти в YouTube. Само в сайта Vevo видеото към парчето е било гледано 27 милиона пъти в първите 24 часа от премиерата му миналата седмица. 
Чуйте двете песни и преценете сами доколко е голямо сходството!

Вижте още: