Обявиха името на принцесата!

Чакането свърши! Името на новородената дъщеричка на Кейт и Уилям най-сетне бе оповестено. Тя се казва Шарлът Елизабет Даяна!

Мaлката красавица ще бъде известна като принцеса Шарлът от Кеймбридж. Името на новородената кралска особа е съгласувано с кралица Елизабет II, с която са обсъждали цяла сутрин какво да бъде то.

Шарлът е производно от името Чарлз, както се казва дядото на малката красавица. Това е и второто име на сестрата на Кейт Мидълтън – Пипа. А Елизабет е в чест на прабабата. И все пак всички британци ликуват, че с името Даяна, Уилям и Кейт отдават чест на покойната му майка.

С раждането на малката принцеса, залозите за нейното име не спряха. До последно имаше предположения как ще се казва момиченцето. Най-много залози имаше за името Алис, следвано от Елизабет, Шарлът, Виктория, Александра и Даяна.

Въпросите около принцесата обаче продължават. След името, най-много се коментира кой ще кръсти Шарлът Елизабет Даяна. Фаворити са братовчедките на Уилям – принцесите Беатрис и Юджини. Следват принц Хари и сестрата на Кейт – Пипа Мидълтън, като има залози и за бившата футболна звезда Дейвид Бекъм. 
Малката Шарлът се появи на бял свят на 2 май сутринта. Щастливата новина бе обявена със съобщение в Twitter. “Нейно величество херцогинята на Кеймбридж роди момиче тази сутрин в 8:34 ч. Бебето тежи 3кг и 700 гр. Херцогът на Кеймбридж присъства на раждането.”