Новият сезон на “The Crown” ще включи откъс от скандалното интервю на принцеса Даяна

Според The Sun новият сезон няма да пести от скандалните детайли от последните години от живота на принцесата.

Интервюто на Лейди Ди за BBC, което тази година бе разследвано и предизвика много вълнение в медиите, ще стане част от историята, която “The Crown” ще разкаже в петия сезон на сериала.

Разкритията, които принцеса Даяна направи пред Мартин Башир през 1995 година, ще се запомнят най-вече с думите й “В брака ми имаше трима души, затова беше малко пренаселено” – това, което много смятат за последния гвоздей, който предизвика пълната разруха на отношенията на принцесата с кралското семейство. След тазгодишното разследване обаче стана ясно, че Даяна е била подведена от журналиста с фалшиви документи и това е предизвикало по-острата й реакция пред камерата.

В резултат от BBC разкриха, че ще дарят 2 милиона долара от нейно име, за да се реваншират за щетата, която интервюто, излъчено от тях, е предизвикало.

Правосъдие за принцеса Даяна: BBC ще дари 2 милиона от нейно име

Хитовият сериал “The Crown” е вдъхновен от историята на кралското семейство и множеството скандали, които са се формирали през годините. Въпреки това сюжетът не е еднакъв с истината и това, което виждаме на екрана, е само погледът на сценаристите над това, което реално се е случвало.

В досегашните сезони сериалът не пестеше от драмата, показвайки истории за слуховете за изневери и други скандали в семейството.

Елизабет Дебики се преобрази в принцеса Даяна за новия сезон на “The Crown”