Нина Добрев напуска “Дневниците на вампира”

След многобройните слухове, че Нина Добрев смята да напусне сериала “Дневниците на вампира”, в който изпълнява една от главните роли, актрисата сама потвърди новината. 

Нина използва своя профил в Instagram, в който публикува снимка с един от създателите на сериала Джули Плек и съобщи на феновете си, че шести сезон на хитовото шоу е последен за нея. Този уикенд тя прекара Великден (тази година Римокатолическата църква го празнува седмица преди нас) в компанията на колегите си от “Дневниците” и няколко други близки приятели на езеро и съобщи, че всъщност това е било нейното парти за сбогуване. 
Нина Добрев и Джули Плек
“Винаги съм знаела, че искам историята на Елена да продължи 6 сезона. През тези 6 години изживях приключението на живота си. Бях човек, вампир, двойник, луд безсмъртен, двойник, правещ се на човек и човек, преструващ се на двойник. Бях отвличана, убивана, възкресявана, измъчвана, прокълната, мъртва и не-мъртва, а толкова много неща има още да се случат преди финала на сезона през май. Елена се влюби не веднъж, а два пъти, в две епични сродни души, а аз самата създадох някои от най-добрите приятелства и намерих семейство, което ще обичам завинаги.” 
Тази година се заговори за проблеми на снимачната площадка между Нина и Иън Сомърхолдър, с който имаха дългогодишна връзка. В момента Иън е сгоден за актрисата Ники Рийд, която, според запознати, е непрекъснато на сета и не се отделя от Иън. 
Нина получава ролята си в “Дневниците на вампира” през 2009 г., когато се мести от Торонто в Ел Ей. Освен ролята на Елена, която в началото на сериала е човек, тя изпълнява ролята на 500-годишния вампир и двойник на Елена – Катрин Пиърс или Катерина Петрова. Сценаристите променят историята на персонажа на Катрин, за да я направят българка и да може Нина да говори на български език в сериала. За кратко Добрев играе и ролята на Амара, също древен двойник. 
Сериалът ще продължи още един сезон без Нина, която не е подновила договора си. Засега актрисата не споделя какви са нейните бъдещи планове, но обещава на феновете си, че ще ги държи в течение. “Вие сте невероятната фенбаза, която ми даде любов, подкрепа и страст, която никой не си е представял преди 7 години, когато едно младо момиче от “Деграси” се появи в Лос Анджелис, за да се пробва за “ТВ сериалът Здрач”. Обичам ви всички! Затегнете колани! Ако мислите, че знаете, какво следва, лъжете се.”
Снимки: Profimedia
Обувките на Нина Добрев
Тайните за красота на Нина Добрев