Най-малко осем души са починали по време на концерт на Травис Скот и десетки са пострадали

Сред починалите е и дете на 14 години.

Вчерашният концерт на Травис Скот завърши с трагичен край, след като най-малко осем души са починали на мястото, а и повече от дузина е трябвало да бъдат отведени по спешност.

Присъстващи на събитието разказват, че публиката е надвишавала броя на допустимото за пространството и в резултат множество хора са били стъпкани, други са загубили съзнание, а над десет души са получили сърдечна атака.

Маделин Ескинс, която е медицинско лице и е присъствала на събитието, разкрива, че въпреки че е дошла като част от публиката и е загубила съзнание в следствие от претъпканото пространство, е трябвало да упражни първа помощ на други от пострадалите, защото на мястото е имало прекалено малко медицински персонал. Друг очевидец допълва, че екипът е бил от частна фирма и не е бил обучен да се справя в подобни сценарии и в резултат много от пострадалите не са получили правилната помощ.

“Въпреки че всички от тълпата се опитвахме да спрем концерта, те просто продължаваха, въпреки че Трави осъзна, че някой в публиката имаше нужда от бърза помощ”, споделя още Маделин.

Сред загиналите попадат хора на възраст от 14- до 27-годишни, а все още не са осведомени семействата на всички от засегнатите.