Най-голямата Супер Луна от 70 г. насам грее днес

Най-голямата Супер Луна в последните 70 години може да наблюдавана тази нощ. 

Учените обясняват, че именно тази нощ, при чисто небе Луната ще изглежда с до 14% по-голяма и 30% по-ярка в сравнение с обичайното пълнолуние.

Причината е, че спътникът на Земята ще се приближи до нея толкова близо, колкото не е бил от 1948 г.

Луната ще премине на 348 400 км от нас, което ще е с около 35 400 км по-близо от обикновено. Това ще се случи в 01:23 часа в понеделник срещу вторник. От НАСА напомнят, че ако гледаме Луната, когато е на хоризонта, където има обекти с които да сравним размерите, гледката може да бъде доста впечатляваща.

Време е за промени

Пълнолунието на 14 ноември е в знака Телец. Именно сега е моментът, в който промените, за които копнеете, ще дойдат при вас. Ако искате да се възползвате от трансформиращата сила на небесното явление, ще трябва да се отдалечите от всичко старо и да направите необходимите промени, с които да се подготвите за новата година.

Обърнете внимание на ритуалите за прочистване – както от вещите, така и от приятелствата и любовите, които ви натоварват. Само така ще намерите баланс. Направете си равносметка за това, от което се нуждаете в живота си и се погрижете за него. По време на Пълнолунието довечера, си представете как то осветява най-тъмните ви моменти от изминалата година, за да се отървете от всички тях.

10 вдъхновяващи истини за всяка жена

Този период е известен с особената си магическа сила, лунната енергия увеличава многократно възможностите за предсказване и медитация.

Какво всъщност представлява Супер Луната?
Характерно за явлението е, че Луната има специфична елиптична орбита. Една част от тази орбитална траектория се намира на около 48 280 километра по-близо до Земята и се нарича „перигей“. Другата част от орбитата носи наименованието „апогей“.

Явлението пълнолуние се наблюдава винаги когато Земята се намира в позиция между Луната и Слънцето, а за да имаме Супер Луна – освен това подреждане, Луната трябва да се намира и в позицията по траекторията си, наричана перигей. Това гарантира максимална близост до нашата планета.

Учените са категорични, че това явление ще окаже ефект върху природата, като приливите и отливите ще бъдат по-силни от обичайното. Но то ще окаже влияние и на жените.

30 мъдрости, които ще успокоят душата ви

Как се отразява на жените?
Всеизвестно е, че женският цикъл е свързан с циклите на луната и по време на пълнолуние най-често жената овулира, а когато има лунно затъмнение – е в менструация. Разбира се, всяко правило си има и изключения. Учените наблюдават и друго явление – при пълнолуние жените стават сексуално по-активни, а освен това страдат и от безсъние. Това влияе най-много на по-сензитивните дами.