Нарисуваха Кейт Мидълтън

Красотата на Кейт увековечена в портрет от известен шотландски художник, творбата обаче понесе доста критика.

Наскоро херцогинята отпразнува две щастливи събития – навършването на 31 г. и новината, че с принц Уилям чакат първия си наследник, който според лекарите ще се появи на бял свят през юли. Така първият внук на трагично загиналата принцеса Даяна ще празнува рождения си ден в същия месец, в който е била родена известната му баба, тъй като рождената дата на Даяна е на първи юли.

Въпреки не съвсем леката си бременност, Кейт се съгласи да позира за създаването на първия си портрет, който вече се намира в Националната Портретна Галерия в Лондон. Произведението е създадено от известния шотландски художник Пол Емсли.

“Дукесата ми каза, че иска да разкрия жената Кейт, а не длъжностното лице – херцогиня на Кеймбридж. Кейт е много отворен, топъл и щедър човек. Решихме да подчертаем най-вече косата й, защото тя е красивата рамка на лицето й. Промених малко цвета на очите, за да съвпада с цвета на ризата, обеците и черния фон. Всичко това създава хармония”, казва Емсли.

За завършването на портрета са били необходими цели 4 месеца! Емсли използвал повече от една снимки на херцогинята, за да усъвършенства образа. А на живо художникът и Кейт се срещнали четири пъти по време на изготвянето на портрета.

“За един художник е истинско предизвикателство да надмине себе си и да създаде оригинален портрет на лице, чийто образ е световно известен. Трябва да разчита не само на уменията си, но и на своя артистичен усет, за да направи това. Надявам се, че съм успял”, споделя той.

Кейт, която е завършила специалността “История на изкуството”, коментира, че е възхитена от крайния резултат на труда на Емсли.

Мненията на критиците, обаче, са противоречиви. Някои от тях твърдят, че портретът е реалистичен, но състарява Кейт. Може би, този по-изморен вид се дължи на неразположението й по време на бременността. Според лекарите това е нормално, но все пак, са й препоръчали да спазва специален хранителен режим, за да укрепи организма си по-бързо.

Снимки: Profimedia

Виж още:
Джоди Фостър призна, че е хомо
Оливия Уайлд се сгоди!