Награждават Стефан Данаилов с “Аскеер”

Големият актьор Стефан Данаилов ще бъде награден с “Аскеер”.

Звездата на българското кино и театър ще бъде отличен за цялостен принос към театралното изкуство, съобщиха от фондацията “Академия Аскеер”.

Любимият мастер на студентите в НАТФИЗ от няколко месеца не излиза от дома си. След тежката химиотерапия, на която беше подложен заради диагнозата рак, имунната система на Данаилов е отслабнала много. Затова и холът му е преобразен в учебна зала, където студентите се събират за неговите лекции. И на кифлички с кафе и чай.

Това обаче ще трае до 22 април, когато професорът ще се завърне на работа. Тогава той трябва да прекрачи прага и на второто си работно място – Народното събрание. В момента той е в отпуск по болест, защото все още очите му се адаптират след операцията в Германия, която се наложи заради рецидивите от лимфом. Свиква с новите очила, учи се да чете с тях, но това изисква време, пише в. “24 часа”.

Месец след това, на 24 май е и церемонията по връчването на ежегодните награди за постижения в театъра през изминалия сезон ще бъде на 24 май в театър “Българска армия”.