На работа две седмици след раждането, или случаят Ейми Шумър

Темата за това колко време трябва да отсъства една млада майка от работа е вечна. Този път, в епицентъра на инста-бурята е Ейми Шумър.

Актрисата понесе вълна от остро неодобрение, след като се върна на работа две седмици след раждането. Други обаче я подкрепиха публично, включително звезди като Деми Ловато, Селма Блеър и Мелани Грифит.

“Кой по дяволите напада една млада майка за това, че си върши работата?” – написа актрисата Селма Блеър под снимка на 37-годишната Ейми, която изпомпва кърма за бебето си.

“Навремето ме нападнаха за това, че карах колело шест дни след раждането на Стела” – сподели в друг коментар кинозвездата Мелани Грифит.

Много обикновени майки обаче изразиха мнение, че в първите седмици след раждането всяка жена трябва да си позволи да се отдаде на грижите за бебето си и да не е длъжна да работи.

Синът на Ейми Шумър се роди на 5 май и родителите му го кръстиха Джийн. Той е първо дете както за актрисата, така и за съпруга й Крис Фишър. Ейми, която прекара много тежка бременност, сподели скоро след раждането, че всички неприятни симптоми моментално са изчезнали.