Момичето от Юга, което превзе Холивуд: Рийз Уидърспун

“Приемам майчинството много сериозно. За мен е важно първо да се погрижа за децата си, да уредя живота им и да знам, че всичко ще е наред. Защото, ако децата са щастливи, то и родителите са щастливи,” казва Рийз Уидърспун. 

Чаровната южнячка е майка на три деца: Ава (17) и Дийкън (13), родени от брака й с Райън Фелипе и Тенеси (4), от втория й съпруг Джим Тот. И макар семейството й да е приоритет за нея, това съвсем не значи, че кариерата й страда. Дори напротив! Рийз, която съвсем наскоро навърши 40, се радва на безоблачно щастие, грижи се за продуцентската си компания Type A и дори успя да създаде собствена марка за дрехи и аксесоари за дома Draper James. А междувременно се снима и в новия мини-сериал на HBO Big Little Lies, където си партнира с Никол Кидман и Александър Скарскард.

Изобщо Уидърспун е открила златната среда, но не я бъркайте с героинята й от “Професия блондинка” – успехът й се дължи не на късмет, а на много упорит труд. “Никога не мисля какво може или не може да стане. Вижте ме – аз съм едно малко момиче от Тенеси и гледайте къде съм сега. Вярвам, че има неща в живота, които просто са извън твоя контрол,” казва актрисата. Малкото момиче от Тенеси е една от общо 8 актриси в модерен Холивуд, която в една година печели “Оскар”, “Златен глобус”, БАФТА, Наградата на критиците и SAG Award. Годината е 2006, а филмът е Walk The Line. През 2015 пък получи своята втора номинация за “Оскар” за изпълнението си в Wild.

Повече за майчинството, кариерата, детството й и любовта към Юга, Рийз Уидърспун разказва в новия брой на списание JOY