Mомчетата предпочитат едра плячка

Комедийната звезда Ейми Шумър (72 кг) е на корицата на американския Vogue. Мелиса Маккарти (90 кг) е третата най-високо платена актриса в света след Дженифър Лорънс и Скарлет Йохансон. Адел (82 кг) е най-богатата британска попзвезда от женски пол. Какво става?!

Списание EVA селектира момичетата, които с лекота ще наклонят всяка везна в своя полза. Те не си крият килограмите (пък и как биха могли!), дори напротив – градят имиджа си върху тях, като по този начин се превръщат в алтернатива на клишето.

Адел

Както Дженифър Лопес въведе в шоубизнеса модата на секси задните части и бе последвана от Бионсе, Ким Кардашиян, Ники Минаж и др., така и Адел бе първата, която взриви статуквото по отношение на килограми и форми. Още когато се появи едва 25-годишна, тя беше не просто по-закръглена, а бе… 80 килограма. Успешно ги поддържа и до днес, въпреки че периодично се появяват новини за нейни грандиозни отслабвания от 5-8-10 кг. Натискът на обществото и медиите е голям, но Адел също не е малка и затова успява да му устои. Освен това фактът, че едва на 28 години вече е спечелила всички най-престижни музикални отличия по няколко пъти, а всяко нейно ново парче се превръща в събитие, заличава другия факт – че Адел стана световна звезда, без да е секси в общоприетия смисъл на думата. В съвременния шоубизнес това е истинска революция.

Ето кои я последваха.

Ейми Шумър

Ейми е на 35, нюйоркчанка, eврейка, а Америка я обожава. През август в Дъблин стартира първото й световно турне със знаменитото й стендъп шоу Inside Amy Schumer („Вътре в Ейми Шумър“), едно от най-гледаните в Америка. Преди година Ейми направи и своя първи опит в голямото кино, като написа сценария и изигра главната роля в комедията „Тотал щета“.

Тя е известна с непукизма и безпардонността си – шегува се  с всичко без задръжки. „Аз играя пълен идиот, а пълният идиот не познава границите“ – обяснява тя. Най-много обаче Ейми се шегува със себе си. След като Ани Лейбовиц я снима в традиционната й „добра форма“ от 70+ килограма, по бельо и високи токчета за календара на Pirelli за 2016 г., актрисата заяви: „Когато се снимаш почти гол, определено не искаш, като видят снимката ти, хората да възкликнат: „Ах, колко смело!“

Шумър твърди, че мрачното й чувство за хумор се е появило внезапно в онези „чудесни“ години в детството й, когато за много кратък период от време баща й се разболял от множествена склероза, семейният им бизнес с мебели фалирал, а родителите й се развели. „ Оттогава повечето ужасни неща ме карат просто да се смея“.

Намира секса за една от най-смешните теми. „Нямам нито едно сексуално преживяване, в което да не присъства някакъв  смешен момент. И не мисля, че жените трябва да се държат все едно правят секс само за да забременеят“ – казва Ейми. Много често, когато участва в церемония, шоу или друго събитие, тя излиза на сцената с думите: „В момента тежа около 72 кг“. Твърди, че не изпитва никакви комплекси по отношение на тялото си. „Израснах с мисълта, че съм най-красивата на света. Имах великолепни родители, които напълниха главата ми с лъжи“.

Меган Трейнър

и нейните 66 кг се превърнаха в един от големите хитове на миналата година. 50 млн. гледаха и слушаха в You Tube парчето й All That Bass, което е посветено именно на идеята да се харесваме такива каквито сме, както и на тази, че момчетата предпочитат по-голяма плячка, както се пее в песента.

Макар че е едва на 22, Меган води истинска война с продуцентите и феновете си („Хората могат да бъдат много груби. В туитър някой ме бе нарекъл „дебел кит“ и стотици бяха харесали това“) и доскоро успяваше да отстои правото си на форми. Меган, която вече има Грами за големия си хит, вдига скандали и дори дава под съд всички издания, които без нейно съгласие я подлагат на обработка с фотошоп. Харесва своя 14-и размер дрехи и смята, че именно това е размерът на здравото тяло. Знае, че никога няма да влезе в мечтания и изстрадания от толкова момичета размер 2. В последния си клип обаче тя се появява чувствително отслабнала.

Меган казва, че просто води здравословен начин на живот и спортува. „Правя го, за да издържам концертите и да поддържам белите си дробове във форма, а не за да отслабвам“ – твърди тя. Но си мислим: дали пък все пак системата не е победила?

Мелиса Маккарти

„В нашата страна има епидемия от момичета и жени, които се чувстват зле заради начина, по който изглеждат, сравнявайки се с начина, по който изглеждат едва 0,5% от човечеството“ – казва 45-годишната комедийна актриса Мелиса Маккарти, известна с ролите си в комедиите „Шаферки“, „Така е на 40“ и най-вече в хитовия ситком „Майк и Моли“. Филмът „Шпиони“, в който тя изигра главната роля – комичен женски аналог на Джеймс Бонд, – се превърна в един от големите хитове на 2015 г. Сега Мелиса отново е сред най-обсъжданите, защото наскоро се състоя премиерата на новия й филм „Ловци на духове“, реплика на едноименния култов блокбастър от 80-те. Така или иначе тя единодушно е обявена за „кралица на филмовата комедия“, още повече че е една от много малкото комедийни актриси, номинирани за „Оскар“. И е третата най-добре платена актриса в света.

Мелиса разбива и трите основни правила във филмовия бизнес: публиката не обича комедии с жени в главната роля, жените могат да получат главна роля във филм само ако са до 35 години и могат въобще да се снимат във филм с амбициите да стане блокбастър само ако се побират в дрехи до 10-и размер.

Повече за „апетитните“ дами в шоубизнеса ще намерите в сп. EVA – брой август.