Мишел Обама на сцената на Оскарите

Изненадващо присъствие на Първата дама на шоуто по връчването на Оскарите.

Голямата награда на Филмовата академия тази година поднесе две големи изненади – Арго на Бен Афлек спечели статуетката, като победи сочения за лидер Линкълн на Стивън Спилбърг.

Но не това беше наистина голямата изненада, а появата на Първата дама на сцената. Мишел Обама се включи директно, за да обяви големия победител.

Гостите и зрителите останаха объркани защо Мишел Обама участва в церемонията. Кристина Шейк, директорът по комуникациите на Първата дама, обясни, че като запален киноман на Мишел Обама ѝ е оказана честта да обяви голямата награда. Тя блестеше с роклята Naeem Khan, която познаваме от Бала на губернаторите.


Мишел Обама блестеше в роклята си Naeem Khan, докато отваряше плика с името на победителя

Несъмнено големият успех на вечерта беше за Бен Афлек, който излезе на сцената, когато Първата дама обяви Арго за победител. Афлек не беше номиниран за Най-добър режисьор и до последно претендентът Линкълн беше сочен за Най-добър филм.


Бен Афлек разби конкурентите си с Арго

В същото време Даниел Дей Луис надделя над Брадли Купър и грабна Оскар за Най-добър актьор в главна роля за превъплъщението си в президента Линкълн в лентата на Спилбърг. Самият Спилбърг беше номиниран за Най-добър режисьор, но въпреки очакванията, че ще спечели, призът отнесе Анг Лий за Животът на Пи.

Снимки: Profimedia

Виж още:
“Линкълн” срещу “Арго” на Оскарите
Ищар стана актриса