Кейт Уинслет и Миа Трипълтън: Майка и дъщеря ще участват в нов филм

Още от рекламния плакат на филма се вижда, че Кейт Уинслет и Миа Трипълтън си приличат толкова много. И това не е случайно. Двете дами играят заедно в нова драма, която бележи продължението на сериала „I am“ на британския телевизионен оператор Channel 4, спечелил наградата BAFTA.

Филмът е плод на въображението на британския сценарист и режисьор Доминик Савидж и разказва историята на майка, която помага на дъщеря си да преодолее психична криза.

Както пишат в Independent: “Резултатът от сътрудничеството между Кейт и Миа е клаустрофобична и мъчителна двучасова игра.”

Въпреки че сюжетът е написан предварително и обсъден с актьорите, Кейт Уинслет споделя: „Идеята бе завладяваща и ужасяваща едновременно. Нито една дума, която излезе от устата ни, не бе написана. Всичко, което изричахме, измисляхме на момента, в самия ден, на място. Дъщеря ми и аз играем в „I am Ruth“, така че, това бе истински експеримент за нас.“

Миа Трипълтън дебютира на екран през 2014 г.

22-годишната дъщеря на Кейт Уинслет дебютира на екран във филма „Малък хаос“. След това Миа режисира филма „Сенки“ от 2020 г., а в момента играе в сериала „Опасни връзки“.

В токшоу Кейт споделя, че „винаги е подозирала“, че дъщеря й ще стане актриса. Тя разказа също, че е била изумена от способността на Трипълтън да импровизира и че се е борила по време на снимките на филма да вижда Миа толкова разстроена в инсценирането на плач и пристъпи на паника.

„Исках да я прегърна и да я спра“, сподели актрисата. За Кейт Уинслет, новият филмов проект носи със себе си голяма част от връзката между майка и дъщеря заедно с тежестта да бъде майка в съвременния свят, пълен с неизвестни и социален натиск.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Кейт Уинслет се гримира сама за червения килим