Меган Маркъл с реч за жените и една бъдеща дама – дъщеря й

По време на концерта Global Citizen’s Vax Live: The Concert To Reunite The World принц Хари и Меган Маркъл говориха за последиците от пандемията.

Вчера се излъчи първият по рода си концерт Vax Live, чиято главна цел бе да постави акцента върху последиците от ковид и нуждата от ваксинации по света.

Отдавна бе известно, че на събитието ще присъства принц Хари, който бе посрещнат на сцената с дълги овации от публиката, но изненада бе речта на Меган Маркъл, която вече е в третия триместър на бременността си.

Тя се включи в концерта виртуално с реч, посветена на жените и предизвикателствата, пред които те трябва да се изправят след пандемията, и по време на нея сподели и за щастието си от това да посрещне своята първа дъщеря.

“Събрали сме се тази вечер, защото бъдещето изглежда по-светло. Но ще са нужни усилията на всички ни, за да намерим пътя си напред”, започва в речта си Меган.

“Жените, и особено цветнокожите, видяха как бе напълно потушено едно поколение на икономически възход. От началото на пандемията близо пет милиона и половина жени загубиха работата си в САЩ и за 47 милиона още по света се очаква да достигнат крайна бедност.”

“Съпругът ми и аз сме много развълнувани да посрещнем скоро дъщеря си. Това е щастие, което споделяме с милиони семейства по света. Когато мислим за нея, си мислим за всички млади момичета и жени по света, които трябва да им бъде дадена възможност да ни водят напред. Тяхното бъдещо лидерство зависи от решенията и действията, които направим сега”, продължи Маркъл. “Искаме да направим така, че да се възстановим, и то да се възстановим по-силни. Да построим всичко отново и да го направим заедно.”

Вижте целия концерт тук: