Меган Маркъл бе кръстена на тайна церемония

Актрисата Меган Маркъл прие англиканската вяра на тайна церемония, извършена от архиепископа на Кентърбъри.

Църковният обред е извършен в кралския параклис. Церемонията е била извършена от Кентърберийския архиепископ и духовен глава на Църквата на Англия по молба на Маркъл. Церемонията е била строго охранявана и на нея са присъствали само няколко члена на кралското семейство – годеникът на Меган – принц Хари, неговият баща – принц Чарлз и съпругата му Камила.

Любовната история на принц Хари и Меган Маркъл

Меган Маркъл и принц Хари ще сключат брак на 19 май. За целта актрисата трябваше да приеме англиканската вяра, като стъпка към предстоящата сватба и трансформацията й от разведена американска актриса в бъдеща снаха на кралското семейство. Не е задължително Маркъл да промени вярата си, но тя го стори като жест на уважение към кралицата като глава на англиканската църква.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще донесе 500 млн. паунда

Кръщенето е спазило пълният ритуал на църквата със светена вода от река Йордан. Църквата в замъка Сейнт Джеймс е знакова за живота на Хари. В нея е било положено тялото на Даяна седмица преди погребението ѝ през 1997 г. Принц Джордж също е кръстен в тази църква през 2013 г.