Меган Маркъл и принц Хари с официално изявление за ситуацията в Украйна

Херцозите на Съсекс изясниха своята позиция по отношение на конфликта в Украйна. 

“Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, и всички ние в Archewell, сме с хората в Украйна против нарушението на международното хуманитарно право и насърчаваме световната общност и нейните лидери да направят същото”, гласи съобщението, разпространено от името на кралското семейство в сайта на организацията им.

Изявлението им бе споделено в същия ден, в който стана ясно, че те са номинирани да получат специална награда от Американската национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) и наградите  Имидж. Призът, който са заслужили, отдава почит на личностите със специални постижения в името на обществото. Предишни реципиенти са били Мохамед Али, Леброн Джеймс и Риана.

Освен това Хари и Меган са си партнирали с организаторите, за да създадат нова награда, която ще се връчва ежегодно – NAACP-Archewell Digital Civil Rights Award. Тя ще бъде отредена за лидерите, носещи промяна в сферата, в която се събира социалната справедливост с технологиите. Всяка година реципиентът ще получава стипендия от 100 хиляди долара, с която да продължи делото си.

Връчването на наградите ще се осъществи този уикенд.