Меган Маркъл и принц Хари обещаха да постигнат въглеродна неутралност до 2030 година

Вчера от организацията на херцозите, Archewell, разкриха амбициозната си цел.

След множеството критики към Меган Маркъл и принц Хари, те са готови да се ангажират с важна цел – да минимизират трайно отпечатъка си върху околната среда и да постигнат въглеродна неутралност до края на десетилетието.

Двамата отправиха обещанието си вчера през организацията си Archewell, кръстена на първородния им син. “Всички ние в Archewell, водени от херцога и херцогинята на Съсекс, споделяме нашето обещание за по-устойчиво бъдеще, като се целим да постигнем въглеродна неутралност до 2030 година”, гласеше изявлението.

“Сега с инструментите, предоставени от нашите партньорски организации, знаем, че можем да се справяме по-добре. Можем да бъдем въглеродно неутрални и това обещаваме да постигнем.”

Темата за екологията и опазването на околната среда е важна за цялото кралско семейство, но херцозите на Съсекс са първите, които да отправят обещание, че ще предприемат толкова драстични мерки по отношение на собствената си организация.

Меган и Хари купонясвали като милиардери в Ибиса

Меган и Хари многократно са обръщали внимание на темата, но често след това са били обсипвани с критики, че въпреки че говорят за намаляване на въглеродния отпечатък, те продължават да пътуват с частни самолети. Такъв бе случаят и при последното им пътуване до Ню Йорк.

Принц Хари се извини след скандала с частния самолет