Меган предизвика коментари с реч за феминизма

Меган Маркъл винаги е била активна по темата за феминизма. И то от 11-годишна възраст. По повод женския празник тя говори по темата отново.

Меган Маркъл е известна с това, че винаги, когато има възможността, говори за феминизма. Това е така още от както дори не е разбирала какво е сексизъм. По темата говореше тя в Кралския колеж в Лондон, когато празнуваха Деня на жената.

С мини рокля в осмия месец: Много смела Меган Маркъл

Като дете тя е видяла реклама за препарат за миене на чинии, за която се казва, че е любима на жените. Не й харесало, че е адресирано единствено за жени, но не и за мъже и това останало във впечатлението й. Затова и написала писмо до производителя за проблема и всъщност успяла да ги накара да променят рекламата. Всичко това направила, когато е била само на 11 години.

Сега разказва, че тогава си е мислила, че щом има нещо неправилно, щом нещо трябва да се промени, някой трябва да каже нещо по въпроса. И този някой бил самата тя.

“Когато станах достатъчно голяма да пътувам, особено в развиващите се страни, това, което най-много ме впечатли беше ниското образование за жените.” – разказа тя.

Най-доброто от стила на Меган Маркъл

Меган вярва, че важното нещо във феминизма е да дава на момичетата “правилните оръдия, за да успеят”.

Същевременно, когато я попитаха как се чувства с бебето, Маркъл отговори, че усеща как то рита от коремчето й. Описа това като “феминистко”, както е прочела някъде и й харесало как звучи. С това тя каза също и че се надява детето да продължи по нейните стъпки и да има мнение по важните социални въпроси.

Този нейн коментар обаче предизвика отлици на феновете – позитивни и негативни. Хората не бяха сигурни какво да мислят за този начин на изразяване на херцогинята. Някои го намериха за неподходящо, други за нелогично, трети – вдъхновяващо.

11 цитата от Меган Маркъл за любовта, живота и принц Хари