Меган и Хари обявиха името на бебето

След вълнуващо за британците очакване, Меган Маркъл и принц Хари официално обявиха името на бебето си. Запознайте се с малкия Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор.

Няколко часа, след като позираха в замъка Уиндзор за първите официални снимки на детето си Меган и Хари обявиха името му и изненадаха всичките си фенове. Сред множеството предположения това беше едно от най-неочакваните.

Но всъщност значението зад него е типично в стила на младата двойка. Арчи най-често е използвано като съкращение за Арчибалд – аристократично име, което много влиятелни личности в историята са притежавали. Но съкращаването му е според тенденция в именуването на децата сред американците, затова вероятно е било идея на Меган.

Меган Маркъл и принц Хари показаха бебето

Второто му име – Харисън, пък в миналото се е възприемало в смисъла на “син на Хенри” или “син на Хари”, което в случая на младата двойка подхожда перфектно. Цялото име на принца е Хенри, макар и рядко да се използва така.

За съжаление обаче, Арчи няма да получи кралска титла пред името си поне за момента. В бъдеще време, като наследник на дука на Съсекс, може да получи същата титла, но това зависи от кралицата.

Наред с първите снимки и новините за името на бебето, днес всъщност разбрахме, че тя вече се е запознала с него, дори позира на някои от кадрите, усмихвайки се на детето.

Кейт и Уилям поздравиха Меган и Хари за раждането на сина им

 

Popular