Майкъл Маларки учи български за нова роля

Майкъл Маларки, Кийша Касъл Хюз и Том Влашиха бяха звездите в първото издание на Aniventure Comic Con, провело се този уикенд в София. 

Актьорите пристигнаха у нас, за да се срещнат с фенове и журналисти в рамките на събитието, посветено на филмите, сериалите, комиксите и косплея.

Небивал интерес сред по-младата аудитория предизвика панела на Майкъл Маларки, познат като Енцо от “Дневниците на вампира”. Пред пълна зала Майкъл разказа любопитни истории от кухнята на сериала, в който си партнира с Пол Уесли и Иън Сомърхолдър. “Много е трудно да се снима с Пол, тъй като не можеш да останеш сериозен. Той е най-забавният от целия актьорски състав,” категоричен е Маларки. Той не пропусна да поговори и за Нина Добрев – звездата от шоуто, родена в София.

Майкъл Маларки и Том Влашиха в София

“Нина е страхотна, а майка й (художничката Михаела Константинова, бел. ред.) е толкова мила. Всъщност, тя и майка й ми помогнаха за нова роля, в която играя българин.” Майкъл ще участва в комедиен сериал на Жан Клод Ван Дам за Amazon, в който влиза в ролята на дилър на наркотици от български произход. “Никога не бях говорил с български акцент. Не ме карайте да го правя сега,” пошегува се актьорът с публиката, но все пак произнесе няколко думи.

Том Влашиха и Кийша Касъл Хюз отговарят на въпроси на Facebook феновете

Том Влашиха и Кийша Касъл Хюз от “Игра на тронове” отговаряха на въпроси на журналисти и фенове и в двата дни на Comic Con. На пресконференцията на HBO Bulgaria Том (изпълняващ ролята на Безликият) призна, че всъщност не е гледал последния сезон на шоуто и помоли да не му разказват какво се случва. Актьорът сподели, че за четвърти път е в страната ни и се пошегува, че вече се чувства като местен. “Посещавам България за пореден път и ми е изключително приятно да се радвам на гостоприемството ви. На български всичко ми звучи много по-емоционално.”  

Кийша и Том на панела с водещ Стаси Кара

За Кийша (Обара Санд в сериала) това е първи досег с родните фенове, но също като Том е впечатлена. Тя споделя, че е била запозната с книгите преди да започне да се снима в шоуто и сюжетната линия с героя на Том й е била най-интересна и й се е искало да прекарала малко повече екранно време с него. “Най- стресиращият момент от участието ми беше първият ми снимачен ден. Всичко беше съвсем реално – костюмите, оръжията, с които можеш да се нараниш, разхождаха се коне, гущери. Вече имах актьорски опит зад гърба си, но в този момент си дадох сметка, че независимо, че играем всичко около мен е реалистично и истинско. Най-големият ми страх беше да не се порежа или набода на мечовете. Наистина беше екстремно,” споделя Кийша.

Кийша с фен

Първото издание на Aniventure Comic Con беше посетено от над 20 000 души. Освен звездите от “Дневниците на вампира” и “Игра на тронове”, феновете имаха възможността да се докоснат до популярни косплей артисти, комикс и графити художници.