Марк Зукърбърг стана баща

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг стана баща и съобщи щастливата новина в социалната мрежа.

Съпругата му Присила Чан го е дарила с първа рожба – дъщеричка, на име Макс. “Присила и аз сме много щастливи от появата на дъщеря ни Макс на този свят. За нейното раждане, ние й написахме писмо за света, в който искаме да порасне”, обяви Зукърбърг във Facebook.

Гордият татко сподели прекрасна снимка на тримата с Макс с приложено до новороденото си бебе писмо, след като благодари на всички за тяхната подкрепа. “Благодаря на всички в тази общност, за цялата им любов и подкрепа по време на бременността. Вие ни дадохте надежда, че можем заедно да изградим този свят за Макс и всички деца“, пише той.

Toй сподели, че със съпругата му Присила Чан планират да даряват средствата си към новата си фондация Chan Zuckerberg Initiative, която ще се фокусира върху образователни и здравни програми. 

“Завещаваме 99 процента от акциите си във Facebook, които понастоящем възлизат на 45 милиарда долара, за напредъка на тази мисия. Знаем, че това е скромен принос в сравнение с всички ресурси и способности на онези, които вече работят по тези въпроси, но искаме да направим това, което можем редом с много други хора”, пише Зукърбърг във Facebook до кадър на Присила и тяхната дъщеря Макс. 
Все пак 30-годишният милиардер Зукърбърг смята да запази мажоритарния си дял в компанията, като продава или дарява свои акции във Facebook на стойност не повече от 1 милиард долара годишно през следващите три години.

Зукърбърг и Чан са заедно от 12 години. През юли те обявиха, че очакват дъщеря, след като за последните две години съпругата му е претърпяла три спонтанни аборта.

По-рано Зукърбърг обяви, че ще си вземе два месеца отпуск по бащинство. Той обясни, че „шансовете за децата и семействата” са по-добри, когато работещите родители отделят време, за да са с новородените си деца. Зукърбърг определи решението като „много лично”.