Мария Бакалова с първо интервю за годината с важна кауза

За да подкрепи насърчаването на профилактиката и грижата за женското здраве, Мария Бакалова започна новата година с интервю за Genica News.

“Исках да се занимавам с нещо, което ми позволява да избягам”, споделя в интервюто си Мария за мотивацията да стане актриса. “Да избягам от ежедневието, да избягам от личните ми проблеми, мечти дори, щастливите моменти. И да ми позволява да съм различен човек днес и утре, и другиден, и по-другиден”, споделя Мария Бакалова. “Аз просто избрах да си играя цял живот, което е дар”.

Мария разкрива и че скоро започва работа по проекти, които включват повече българи. “Борбата е за отворени кастинги”, споделя актрисата и допълва, че за нея е важно не да накара режисьорските екипи да включват по задължение българи и хора от различни точки на света, а да изравни правата на всички при подбирането на кадрите, така че еднакво голям шанс да получи всеки, независимо от националността му.

Това не е единствената тема, към която Мария иска да насочи вниманието сега, когато всички погледи са съсредоточени върху нея. В интервюто тя разказва за каузите, които иска да продължи да подкрепя в бъдеще – тези за превенцията на ХИВ и СПИН, както и раковите заболявания при жените.

Въпреки че вече е успяла да постигне много и да подкрепи каузите, които са важни за нея, тя продължава да търси загадките от живота и да се развива. Признава обаче, че в момента се чувства искрено щастлива.