Мария Бакалова разказва за момента, в който е разбрала за номинацията за Оскар

За радостната новина разбрала по време на снимките за новия й проект, но не позволила на вълнението да я отдели от работата.

И днес продължаваме да се вълнуваме за номинацията на Мария Бакалова за Оскар – дотолкова, че не можем да си представим нейното щастие по повода. Тя обаче разказва пред 24 часа, че дори не е поспряла за миг, за да чуе номинациите, а е избрала да се фокусира върху работата, която има в момента – по новия проект на Джъд Апатоу, “The Bubble”.

В интервюто си за медията тя разказва, че макар и режисьорът да й е предложил заедно да гледат церемонията по обявяването на номинациите, тя е отказала, за да не се разсейва от сегашната си роля. Затова и в момента, в който са прекъснали снимките по филма, за да я повикат, тя не очаквала щастливи новини, а дори напротив – помислила, че ще й се скарат за играта й.

Вместо това обаче целият екип я поздравил за първата й номинация за Оскар. “Още по-голям подарък за мен, защото споделих този радостен миг с тях”, споделя Мария.

Талантливата актриса спечели мястото си сред най-високо оценените артисти по света с участието си в “Борат 2”. Мария ще се състезава в категорията за най-добра поддържаща роля заедно с актрисите Глен Клоуз (“Hillbilly Elegy”), Оливия Колман (“The Father”), Аманда Сейфрид (“Mank”) и Ю-Джунг Юн (“Minari”).

Миналата седмица бе обявено, че Мария ще се бори и за BAFTA – еквивалента на Оскарите във Великобритания.

Мария Бакалова с първа номинация за Оскар