Мария Бакалова блести на Европейските филмови награди

Мария избра тоалет на ливанския дизайнер Georges Chakra от модната колекция есен/зима 2023 г. Българската гордост се открои с ослепителна визия в концертната зала Награ.

Припомняме ви, че Бакалова дебютира с образа си на Милена във филма „XII a“ от 2017 г. Въпреки това, тя попадна под светлините на прожекторите, след като се превъплъти в образа на Тутар Сагдиев във филмовата продукция „Борат“ от 2020 г.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от European Film Academy (@europeanfilmacademy)

За ролята си в американската комедия, силно аплодирана от критиката, Мария получи престижната филмова награда Critics’ Choice, а след това бе номинирана и за наградите на Академията.

Съвсем скоро талантливата българка се впусна в поредното приключение, озвучавайки героя на космическото куче Космо в „The Guardians of the Galaxy Holiday Special“, който бе пуснат на платформата Disney +.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Очаква се да видим Мария Бакалова и в няколко тепърва предстоящи проекта

Актрисата ще ни зарадва още с роли в “Guardians of the Galaxy Vol. 3“, „Unfrosted: The Pop-Tart Story“, „The Honeymoon“, „Fairyland“, „Triumph“ и „Electra“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Междувременно на Европейските филмови награди доминира сатирата на Рубен Остлунд – „Триъгълник на тъгата“, която спечели приза за най-добър филм, режисьор и сценарист, както и за най-добър актьор в лицето на Златко Бурич.

Остлунд посвети наградата си за най-добър режисьор на покойния южноафрикански актьор Чарлби Дийн, който почина през август на 32-годишна възраст.

Вики Крипс спечели награда за актриса на годината благодарение на актьорската си игра в „Корсаж“.

Освен Мария Балакова, като водещи по време на специалната нощ в Рейкявик се отличиха още датският актьор Николай Костер-Валдау от „Игра на тронове“, италианският актьор Лоренцо Зурзоло от „ЕО“, исландският режисьор Балтасар Коркмакур, немската актриса Нина Хос, френско-алжирският актьор Дали Бенсала и немският актьор Алберт Шух.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Пръв поглед към “The Honeymoon” с участието на Мария Бакалова

Hero Slider