Мадона осиновява още две деца

Мадона иска да осинови още две деца от Малави.

Кралицата на попа в момента е на посещение в местна болница и междувременно е представила иск за осиновяване на две деца пред съдебните органи. “Съдът проучва иска, за да реши дали Мадона може да осинови двете деца или не. Процедурата по осиновяване на дете изисква съдебно решение”, съобщиха от съда. Местните медии обясняват, че певицата се е явила в съд в столицата на Лилонгве заедно с две малки деца и е поискала да бъде изслушана.

Именно от Малави Мадона вече осинови две деца. През 2006 г. тя си взе момченцето Дейвид Банда, а три години по-късно и момиченцето Мърси Джеймс.

Засега не е ясна самоличността на двете деца, нито сиропиталището, в което живеят. Факт е, че от години тя подпомага финансово сиропиталища и институции за защита на сираци в африканската страна. През 2006 г. тя създаде фондацията “Raising Malawi”, за да защитава сираци и уязвими деца в страната. Тя също така спонсорира училища и болници.

През 2014 г. президентът Питър Мутхарика я назначи за посланик на благополучието на децата. Предшественичката му Джойс Банда имаше бурни отношения с певицата, която обвини в лоши маниери и очакване на признателност от малавийците.