Лиса Мари Пресли пропиля наследството на Елвис

Лиса Мари Пресли пропиля наследството на баща си – Краля на рока Елвис Пресли.

Лиса е имала активи на стойност 100 милиона долара и в момента води дълга съдебна битка с бившия си мениджър Бари Сийгъл. Тя го съди за изчезването на богатството си и за нарушаване на доверието, за небрежност и конструктивна измама. От милионите Лиса е останала с едва 14 000 долара. Тя има и огромен дълг по кредитни карти, за който твърди, че трябва да бъде покрит от Сийгъл.

Отнеха децата на Лиса Мари Пресли

Пресли обвинява бившия си служител, че е продал 85% от дяла й в Елвис Пресли Ентърпрайзис. 50-годишната певица негодува, че той е поставил собствения си икономически интерес пред нейния, както и че е закупил имение в Англия на стойност 9 милиона долара с нейни пари. Това допълнително утежнило финансовото състояние на Лиса Мари Пресли.

От своя страна Сийгъл не е съгласен с нейните твърдения. “Ясно е че Лиса Мари преминава през труден период и търси начин начин да обвини другите, вместо да поеме отговорност за действията си,” коментира адвокатът на Сийгъл – Леон Гладстоун. Той допълва, че през 2005 година са продали нейния дял в Елвис Пресли Ентърпрайсиз, за да могат да покрият нейн дълг от 20 милиона долара. След това й останали 40 милиона долара, които в последните години тя успяла да пропилее заради проблемите си с алкохола и наркотиците.