Сериалът „Приятели“ е изменил усещането за себеприемане на Лиса Кудроу

Членовете от актьорския състав на „Приятели“ никога не са се свенили да споделят какво е означавал сериалът в живота им. Истината е, че не всичко е само слава и международен успех, но и проблеми с пристрастяването към алкохола и други вещества, както в случая с Матю Пери. За Лиса Кудроу пък шоуто е допринесло с друг тип негативи, а именно като е повлияло върху себевъзприемането и възприятията за тялото й.

В епизод на подкаста „Podcrushed“,  актрисата споделя, че шоуто напълно е разстроило сигурността, която е имала по отношение на тялото и образа си.

„Преди да започна да снимам „Приятели“, мислех, че съм много слаба, но преди всичко се чувствах добре в тялото си. Когато започнах да се виждам по телевизията, си казах: „Изобщо не съм това, за което се мислех““, обясни актрисата.

Това ново осъзнаване, определено от Лиса като напълно „шокиращо“, се превръща в грандиозно, когато тя се изправя лице в лице със своите приятелки от снимачната площадка – Дженифър Анистън и Кортни Кокс.

Несигурност в очите на Лиса Кудроу

Пробите на костюмите се превръщат в един от моментите на максимална неувереност за актрисата. Гледайки колегите си, дрехите, които са избирани за тях и начина, по който ласкаят фигурата им, тя вярва, че при нея изобщо нещата не стоят по този начин.

„Улових се, че си мисля: „Добре, трябва да отслабна и да се подложа на диета““, спомня си Лиса отново, като също така подчертава, че не разполага с начини, които да й позволят да се справи с тази ситуация по възможно най-добрия начин, т.е. без да оказва вредно въздействие върху нея.

„Не казвам, че бях с наднормено тегло“, добавя актрисата, допълвайки „Видях, че тялото ми е напълно различно от тяхното и си помислих, че това е лично мой проблем. Тогава разбрах, че вместо това нямах ни най-малка представа в каква физическа форма съм.“

Всъщност промяната за нея започва оттук – от момента, в който тя спира да се сравнява с останалите: „Приех коя съм и тялото си, включително недостатъците си. След няколко години просто си казах, че ще направя каквото мога, за да бъда здрава, но това е моето тяло и е напълно нормално да е различно.“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дженифър Анистън за емоционалното предизвикателство да застане пред камерите за “Приятели” отново