Лили Йончева се връща в България заради Франк Маккомб

Бившата перкусионистка от „Ку-ку бенд“ – Лили Йончева, си идва в България заради концерта на соул музиканта, американският вокал и пианист Франк Маккомб, който е на 24 март.

Двамата се запознали преди 5 години, когато нашенката била с лондонски клуб, за да се види с колеги музиканти, които през това време репетирали с Маккомб. Когато си тръгвала от клуба, той я догонил до вратата и я поканил да поеме следващите участия с него. Оттогава двамата винаги работят заедно при изявите му в Англия.

Лили живее и работи в британската столица вече 7 години. В момента води лекции в два колежа – Morley College и Richmond College. Има и две групи – голяма латино-джаз банда, на име „Barabani band“, в която свири и тромпетистът на Simply Red, и джаз трио „Trio Lil“.

Българката се похвали и, че е подписала договор с най-голямото образователно издателство в Обединеното Кралство – „Charanga“, за издаване и разпространение на първия учебик по Djembe Drumming, написан лично от нея. Но специално за Франк Маккомб Лили отдели от ценното си време, за да направи концерта му в София още по-запомнящ се.

На 24 март двамата с българката ще изпълнят най-добрите му парчета на сцената на Sofia Live Club. Организаторите обещават и още изненади. Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim в момента на промо цена от 35 лв., а на място в клуба ще струват 40 лв.