Лили Колинс призна, че e имала анорексия

Младата актриса Лили Колинс разкри, че с години е страдала от анорексия.

Тя обясни, че е имала хранително разстройство, когато е била по-млада. “Това е нещо, през което много млади жени преминават и няма нищо срамно”, сподели актрисата пред сп. Variety.

Поводът Лили да говори за здравословния си проблем след толкова години е превъплъщението й в лентата To the Bone. В нея се разказва историята на младата Елън (Колинс), която също страда от анорексия, докато не среща млад лекар (Киану Рийвс), който я предизвиква да се бори с всички сили и да се наслаждава на живота.

“За първи път говоря за това. Сега е моментът да го направя, защото е важно. Това е нещо, през което много млади жени преминават и няма нищо срамно. Такава е и целта на филма – отърсване от миналото и осъзнаването на проблема. Анорексията не е всичко, което описва личността на страдащия”, обяснява 27-годишната Колинс.

Актрисата допълва, че е трябвало да се завърне към спомените си, за да се подготви за ролята. Тази задача се оказва доста болезнена за нея и е трябвало да го стори с помощта на специалист по хранене и диетик. “Какъв важен момент за мен. Да разкрия всичко без срам и съжаление за горчивия ми опит”, допълва Лили.