Лейди Гага слиза от музикалната сцена

Лейди Гага ще се оттегли от музикалната сцена през декември, след края на световното й турне “Joanne”, което носи името на новия й албум.

Поп изпълнителката съобщи, че ще направи пауза, за да обмисли някои неща и да отдъхне. “Ще направя пауза, но не знам колко дълга ще е тя”, каза певицата. “Трябва да обмисля някои неща, да забавя темпото и да се заема с решаването на някои здравни проблеми. Това обаче не означава, че ще загърбя всички креативни проекти.”

Гага наскоро отмени свой коннцерт в Монреал поради ларингит и респираторно заболяване. Тя се разболяла, след като пяла под дъжда в нюйоркския “Сити фийлд” миналата седмица. Певицата няколко пъти е споменавала за борбата си с депресията, за хранителни проблеми и хронични болки през кариерата си.

Именно за тях тя говори и в документалния си филм Gaga Five Foot Two. “В мен има нещо, което силно вярва, че болката е като микрофон. Моята лична болка ми вреди много, освен ако не я трансформирам.” Последната изява на Гага ще бъде на Международния филмов фестивал в Торонто, малко преди официалната прожекция на документалния й филм.