Лейди Гага на корицата на италианския и британския Vogue

В интервюто за модната библия Гага разказва за психологическия товар, който е изпитала в ролята на Патриция Реджани.

Кой, ако не Лейди Гага ще запише себе си в историята на Vogue с корица както за италианското издание, така и за британското? Певицата и актриса е първата звезда, която може да се похвали с подобно постижение, а поводът това да се случи е ясен – премиерата на “House of Gucci”.

Пред модната библия Гага споделя, че задачата да разкаже историята на Патриция Реджани е била по-трудна, отколкото е очаквала. За да се превъплъти в черната вдовица, е избрала напълно да се потопи в ролята на базата на “method acting”. Отнело й е повече от три години, за да се подготви.

“Изпитах толкова много трудности в края на снимането”, споделя Гага. “Ще бъда напълно искрена: живях като нея за година и половина. Говорих с акцент през девет месеца от това време. Дори когато камерата не работеше, не спирах да играя. Останах с нея.”

За да се превъплъти, й е била нужна и физическа трансформация: “Беше ми много трудно да говоря с акцент като блондинка. Веднага боядисах косата си и започнах да живея по начин, по който винаги мислех за пари, когато виждах и докосвах каквото и да е”.

В материала тя разказва и за случай, в който е изпитала паник атака, след като дълго време е прекарала в ролята си. Тогава е излязла на разходка из Италия и виждала всичко като част от несъществуваща реалност – като снимачна площадка.

“Знаех, че ми предстои да изиграя ролята на убиец. Знам как Тони се чувства по отношение на италианците и представянето им като престъпници. Затова исках да покажа истински човек в ролята на Патриция, не карикатура”, споделя още Гага. “Почувствах, че най-добрият начин да почета Маурицио и италианците бе изпълнението ми да бъде истинско, от перспективата на жена. Не италиано-американка, а от италианка.”