Лейди Гага откровено за психичните проблеми

В разговор за радио Apple Music’s Beats 1 носителката на Оскар разказва малко повече за менталното здраве.

Лейди Гага и преди е говорила за предизвикателствата, пред които е била изправена още от много малка. След системния сексуален тормоз, който е преживяла, тя развива посттравматично стресово разстройство, от което започва хроничната болка и депресията.

В първия си най-тежък пристъп на болка по цялото тяло, за който тя разказа първо пред Опра в началото на тази година, близките й водят певицата в спешното, където тя се среща с психиатър, който успява да й помогне.

“Крещях “Някой да повика истински доктор тук”. Не разбирах какво се случва с тялото ми, бях напълно безчувствена. Когато ме успокоиха, докторът ми даде хапчето, с което да се справям в тези моменти – оланзапин”, разказа Гага.

Това лекарство се предписва най-често на хора с шизофрения и биполярно разстройство и точно поради тази причина много пациенти се страхуват да го използват. Затова и Лейди Гага разказва своята история и пише песента 911, която цели да спре стигмата около медикаментите в полза на психичното здраве.

“Понякога не мога да контролирам какво прави мозъкът ми и това е хапчето, което ми помага да спра този процес, когато се случи.”

Рутината на Лейди Гага след концерт е подходяща за всяка работеща жена