Лана Дел Рей се превръща в новата икона на TikTok и Gen Z

Нека си припомним 2012 г., когато супер случайно чухме името на Лана Дел Рей. Свързваме звездата с вялия поглед, обемната коса, визията на дива от 60-е години, и разбира се, с гласа, меланхоличен и омагьосващ, с изключителната способност да ни накара да се почувстваме едно цяло с музиката.

За тези от вас, които са били твърде млади, за да си я спомнят, говорим за експлозивния й дебют с албума „Born to Die“, заглавие, което все още звучи като намерение и преди всичко описва голяма част от нейния характер.

С него дойдоха и големите световни успехи. Променяйки стила си, вкусовете, звучността и какво ли още не, Лана сякаш се е впуснала в низходяща спирала, която би я накарала да бъде запомнена само от някои от най-ревностните й фенове.

Gen Z връща на пиедестал кралицата на попа Лана Дел Рей

Както често се случва, виновник за това е TikTok. Именно на платформата, видео след видео, Лана отново започна да се слуша и оценява. Има дори тиктокъри, които щателно анализират нейната естетика, за да могат да я възпроизведат в ежедневието си, а има и такива, които показват реакциите си всеки път, когато слушат нейните песни.

@lilevilboy best night ever #lanadelrey #lanatok #lanadelreystans @Familyheirlooms ♬ A&W – Lana Del Rey

А знаете ли, че вече има филтри, които ви казват кой стих на Лана Дел Рей ви описва най-добре?

Изпълнителката на „Summertime Sadnessсякаш преживява своето второ прераждане

Музиката й отново е популярна и дори критиците започват да ценят звучността и стилистичните й особености.

Това, което всички ние харесваме в Лана Дел Рей, е може би това, което новите й фенове обичат най-много, а именно, че тя винаги е вярна на себе си и не се променя, за да стане по-възприемчива за по-широката аудитория.

Хитовата певица не се отказва от своята идентичност, а търпеливо изчаква да бъде разбрана и оценена, вярвайки в способностите и стойността си. Във времена, в които много от нас непрекъснато търсят себе си, няма по-добър пример за подражание от нея.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лана Дел Рей се отдалечава от драмата с нов албум