Куп холивудски красавици изгряват в календара на Pirelli

След като Pirelli заложиха на красивите и силни жени в миналия брой на своя култов календар, тази година те отново разчупват традицията, залагайки не на топмодели, а на доказали се актриси.

Календарът за 2017 година ще бъде изцяло актьорски. Ума Търман, Пенелопе Круз и Никол Кидман са само част от холивудските красавици, които намират място в изданието. Включени са още Кейт Уинслет, Алисия Викандер, Джулиан Мур, Хелън Мирън и други.

За втора поредна година, Pirelli загърбват моделите от ранга на Victoria`s Secret и залагат на зрели жени, които са се доказали в професията си. И докато миналата година фотосесията бе поверена на Ани Лейбовиц, то тази година фотограф е немецът Петер Линберг, който вече е правил изданията за 1996 и 2002 г. Кадрите са заснети в Берлин, Лондон, Лос Анджелис, Париж и Ню Йорк.

Календарът на Pirelli започва да излиза през 1963 г., а до него са се докосвали само отбран кръг от хора. Обикновено компанията избира на кого да го подари, но фотографиите често са копирани в интернет пространството. За изданието са снимали едни от най-добрите фотографи в света.